Verliefdheid

Veel vrouwen worden eerder verliefd op schoenen dan op mannen en ik ben een van hen. Op zo’n dag dat ik best wat liefde kan gebruiken –en we moeten de lokale economie stimuleren, niet waar- besluit ik naar Both te gaan. Dat is een schoenenzaak die nog een echte winkel is, met verkoopsters die verstand hebben van hun koopwaar. In andere winkels ziet het kauwgomkauwend personeel de komst van een klant als hinderlijke onderbreking. Zo niet bij Both. Als ik de rijen laarzen monster, informeert een grijze dame bij de verkoopster naar ‘de oude mevrouw Both.’ Er ontstaat een vriendelijk gesprek dat minstens 50 jaar beslaat. Ik pas een paar laarzen van Floris van Bommel. De verkoopster zegt tegen mij ‘dat Floris dat altijd heel leuk doet.’ Floris doet het zo leuk dat ik tot de aankoop overga.

Sinds ik de laarzen heb gekocht, heb ik niets anders meer gedragen. Tot ik een paar uur geleden uitgleed over een glad trappetje. Ik ben lelijk gevallen, maar dat kan me niet schelen. Veel erger vind ik dat mijn hakken zijn afgebroken. Allebei mijn Florishakken zijn ruw ontworteld uit het voetbed en als pas getrokken kiezen laten ze grote kraters achter.

Dat was niet de eerste tegenvaller deze week. Al eerder heb ik mijn lievelingstrui verwassen. En dan is er ook nog mijn broek. Ik heb een nieuwe zwarte broek gekocht waarvan een knoopje loszit. Ik wil de knoop best aanzetten, maar de inhoud van mijn naaidoos is uiterst mager. Ik heb een stuk of zes reis-naaigarnituren die ik de afgelopen jaren uit hotels heb meegenomen. Tussen de verzameling kartonnetjes met wat garen van bescheiden lengte ontbreekt helaas de kleur zwart. Dan breng ik de broek wel even naar de Turkse kleermaker bij ons om de hoek op de Vuurplaat. Wel wat lui en gemakzuchtig, maar och, voor 2,50 zetten ze de knoop er weer aan.  Als ik een paar dagen later de broek kom ophalen, blijkt deze zoekgeraakt. Mijn dure geweldige broek, nog nooit gedragen, is kwijt!

De liefde komt kennelijk niet van twee kanten: mijn laarzen zijn kapot, een trui is drie maten te klein gewassen en mijn broek is zoek. Misschien moet ik mijn verliefdheid voortaan ergens anders op richten.

Eén reactie

trudy

wat een leuk verhaal erg leuk geschreven alleen voor jou veel minder leuk STERKTE

trudy - 23-02-’12 21:21


Columns
AD RotterdamsDagblad.
> lees verder
Loutermail:
willemijn.dicke@gmail.com
Feeds:
atom/rss